Byron Bay oli mahtava paikka, aurinkoa ja lämpöä riitti melkein joka päivälle. Jostain syystä nuo sadepilvet vaan "pilaa" jokaisesta viikosta loppupään. Siinä mielessä Byron oli tylsä kaupunki, ettei siellä voinut oikeen tehdä muuta kuin surffata, maata rannalla tai uida. Iltaisin baareihin, mikä ei ollu meidän mielestä mitenkään hyvä tapa kuluttaa aikaa, rahasta puhumattakaan. Pieni paikka, Byron Bay. Törmättiin heti entiseen suomalaiseen huonekaveriin Coffs Harbourista, kun lähdettiin kiertelemään kyliä. Eli hyvin pieni maailma ja pieneni entisestään kun törmättiin pariin suomalaiseen myös omalla hostellilla. Oulussa syntynyt ja Espooseen muuttanut tyyppi. Ja tänään ku saavuttiin Surfers Paradiseen ei mennyt kuin tunti että kuultiin se tuttu: "Hei! ootteks te suomesta?" Että tälleen..

Viikko siellä vierähti ja meidän aikaansaannoksia oli ostaa molemmille hellehatut, uudet flipflop-sandaalit (molemmilla hajosi sandaalit jalkoihin), vähän vaatetta (molemmille valkoiset paidat!!) ja tee-se-itse korut. Toiselle kaulakoru ja toiselle nilkkaketju. Lisäksi tutustuttiin just Byron Bayhyn työn perässä muuttaneeseen puolalaissyntyiseen Aliin. Tytsy oli saanu töitä paikallisesta (paikallaan pysyvästä) sirkuksesta ja opetti akrobatiaa ja trapetsilla kiikkumista. Asui hostellilla meidän kans samassa huoneessa sen aikaa, kun etsi omaa kotia. Ostettiin myös Coffs Harbourissa ollessa Jungle Speed-niminen peli. Se on tosi yksinkertainen opettaa muille ja yleensä sitä pelatessa ympärille kertyi uteliaita ja pelikavereita riitti.

Surfers on pitkästä aikaa vähän isompi kaupunki. Löydettiin muutama hostelli netistä ja vertailtiin, missä olis halvinta asua ja missä on eniten tekemistä myös hostellilla (biljardi, wi-fi yms).  Mutta loppuksi ratkaisu oli helppo. Yksi Surfers Paradise Backpackers Resort nimittäin mainosti ilmaista saunaa. Kyllä, saunaa. Edellisestä saunomisesta on kulunut se 7 kuukautta. Hostellilla oli myos koripallo- ja tenniskenttä sekä oma pieni baari (joka toki tarkoitti että omia juomia eli B.Y.O ei tällä hostellilla tule tapahtumaan, mutta meitä se ei haittaa).  Surfersin lähistösta löytyi jo yhtä ja toista mitä tehdä tulevalla viikolla. Esimerkiksi 2 huvipuistoa (Dreamworld ja Warner Bros Movie World), useampi vesipuisto ja 150m päässä hostellilta on isohko ranta. Useampi vesi Meidän pientä hostellia ympäroi hotelli- ja loma-asunto torneja, jokainen vähintään 50 kerrosta korkea, toivotaan että nuo eivät varjosta missään vaiheessa päivää.

Queenslandissa ei muuten siirrytä päivävalon säästämiseksi tunnilla eteenpäin eli aikaero suomeen on taas 8 tuntia. Tämä huomioksi kaikille jotka skypettää tahtovat.

Loppuun vielä pientä kielimuurin aiheuttamaa huumoria. Istuttiin Byronissa iltaa muutaman melbournesta olevan kaverin kanssa. Alku esittelyn jälkeen yksi kundeista kysyy "Are you going out?" jonka tietenkin suomensimme että ollaanko tässä lähdössä baariin. Vastaukset oli siis mallia "Saa nähdä, ei olla ihan varmoja vielä" "Ehkä me ollaanki jos teki ootte" "Kaippa sitä vois edellisestä kerrasta onki jo aikaa"... Ja kaverit meinas tukehtua juomiinsa, yksi kirjaimellisesti sylkäisi juomat pitkin poytää. Oikeastihan meiltä siis kysyttiin seurustellaako me.

 

                                                                                                                                                               Meduusa ja kala (arvatkaa kuka sai sätkyn kun näki ekan meduusan meressä?) :)

Löytöjä                                                                                                                                                             Ali Dabros


Ps. Oli varmaan ensimmäinen kerta toviin ku minä, Ilkka, kirjotin tekstiä. Yleensä toimitan "taiteellisen ja sisällöllisen valvojan virkaa". Koala sille joka arvaa mistä kohti vaihtu kirjottaja?