..on kustannussyiden takia päätetty sammuttaa.

Päästiin vihdoinkin sille "vihreälle oksalle" ja kumpikin sai osaamistaan vastaavan ja haluamansa työn. Nyt päästään vihdoinkin tekemään ja kokeilemaan juttuja joista velotetaan jotain ja käymään kaikissa turistikohteissa. Tähän asti ollaan vaan ympäristö- ja kukkaroystävällisesti kävelty ympäriinsä.

Ile on töissä Paddingtonissa, cocktail- ja viinibaarissa. Vähemmän ilmeisesti kaatelee kaljaa kuin Suomessa. Täällä ei muuten oo hirveesti eri merkkejä siidereitä myynnissä, mikä oli aika pettymys, koska ne mitä on, on aika pahoja. Olutta jonkun verran ja lonkero onki iha semmonen mistä kukaan ei oo koskaan varmaan kuullukaan. Ready to drink -juomia on jonku verran, perus breezereitä ja smirnoff icea pariaki eri väriä, mutta ne maksaa ihan liikaa..

Minä taas oon töissä QVB:ssä (Queen Victoria Buildingissa) keskustassa pizza- ja espressobaarissa.
Täällä on ihan hulvaton tää kahvilakulttuuri. Ihmeteltiin, että miks joka paikkaan haetaan baristoja (barista=erikoiskahvien osaaja), mutta selvisi, että täällä ensinnäkin porukka juo ihan eri tavalla ja eri määriä erikoiskahveja ku Suomessa, ja toisekseen niistä tehdään ihan sairaan hienon näköisiä. Minä en työpäiväni aikana kanna pöytään yhtään kuppia lattea/espressoa/cappuccinoa jossa ei ois joku lehti, tai kukka, tai kuusi, tai sydän maitovaahdon koristeena.

Enää ei tartte tehdä niitä keittiöhommia ja kyllähän me tyytyväisesti nukutaan sinne kymmeneen asti ainakin. Tai minä nukun, Ile nukkuu pitempäänki ku on taas päässy iltahommien makuun. Mun piti tänään pyytää omat vapaani Ilen vapaiden mukaiseksi, että ei ihan mennä ristiin. Jollekin lähtiessä mainittiin että samaa vuoroa tehdään tai sitten ainakin vapaat samana päivänä, ettei käy niin että mitään ei nähty yhdessä ja vuosi täällä elettiin. Mieluusti suostuivatki töissä siihen.

Me oikeesti kaivataan jo ruisleipää, täällä kun ei moista "ylellisyyttä" myydä, kuten ei salmiakkiakaan. Samoin rasvaton maito ois aika kiva, täällä laihinki on 3,3%..
Telkkari on kans oma lukunsa. Esim. ilmotusta mainoskatkosta ei tuu, ohjelma vaan katkeaa (eikä ees useinkaan mitenkää fiksusta kohti) ja alkaa pyöriä mainoksia. Ja niitä mainoksia muuten tulee ihan jatkuvasti.

Täällä on satanu jo viikon putkeen. Tänään oli paikallislehessä kiva kuva kanootilla seilaavasta tyypistä ja alla teksti: "Viikon jatkunut sade muutti Sydneyn (tai etelä-Australian, en muista kummin) vesipuistoksi". Samoin pari tyyppiä katto italiankielisiä uutisia joissa sanottiin (sitten ku ne keskusteli uutisaiheista englanniksi keskenään, tuli kuultua) että tuuleeki niin kovasti, että jossain etelässäpäin vesiputouksetki vetelee väärään suuntaan. Ostettiin yks sontikkaki, mutta se makso 5 dollaria ja hajosi yhteen tuulenpuuskaan.. :)