Joulupäivänä hipsittiin Colen luo, kuten oli sovittu. Pöytä oli jo katettu, eikä ruokaakaan tarvinnu kauaa odotella.
Paikalla oli meidän lisäksi Colen isän ja kumppaninsa perheenjäseniä, eli perhejoulu.

Jouluruoka erosi kyllä täysin Suomessa totuttuun. Ainoa sama ruokalaji oli perunat. Niiden lisäksi oli kanaleikettä, lasagnea, salaattia ja paellaa. Myöskään glögiä ei tarjoilla täällä, hyvästä syystä. Kuumat juomat ei oo helteellä niin arvossaan.

Syönnin jälkeen kansa siirty joko sohvalle, tai alakertaan uima-altaalle. Kovin kauaa ei kukaan jaksanu "juhlia", mutta mukavaa meillä silti oli.

Paukku"jotain". Vedetään molemmista päistä ja sisällä on tyypistä (ja hinnasta) riippuen jotain rihkamaa tai jotain hauskoja juttuja. Meille osu paperikruunuja ja pieniä pulmapähkinöitä.

 

Ja ne paperikruunut pistettiin oikeasti päähän

 

Sulattelutauko ennen tiramisua

 

Aleksandriasta siirryttiin Chrisin tädin luo kivenheiton päähän meidän kotoa. Tunnelma oli ihan erilainen, eikä kuumuuskaan haitannu, puiden varjossa istuskellessa. Oli taas eri kansallisuudet edustettuna sen pöydän ääressä. Oli Suomesta, Saksasta, pari paikallista, USAsta ja Kanadasta.

Huvittavinta meille illassa oli se, että paikallisten piti hakea hyttyskarkottimia kun tuntui itikoita olevan. Me ei kuultu eikä nähty yhtäkään :)

Chris ja Linda

 

Juustoja ja viiniä

Ilta venähti sen verran pitkäksi, että mekin jäätiin yökylään. Tapaninpäivän aamuna nautittiin tuhti aamiainen, omelettia, paahtoleipää ja pekonia. Tekihän se hyvää kostean illan jälkeen.
Telkusta tuli tapaninpäivän krikettipeli, jota me yritettiin seurata. Ilmeisesti joku paikallinen perinne sekin. Ei vaan ollu säännöt niin tutut, että oltas mitään siitä tajuttu. Loppupäivä menee rentoutuessa kotona. Onneksi helle vähän hellitti, vaikka lämmin on vieläkin, ettei tarvi ihan hikoilla. Pohjoiseen päin mentäessä sanoivat, että vaan kuumenee..