Viikko Brisbanessa on nyt puolivälissä. Meitä varotettiin, että Brisbane on melko tylsä kaupunki ja hiukan riskillä viikoksi varattiin majoitus. Kaupungissa ei sinänsä mitään vikaa, mutta hostelli ei ole meidän mieleen.

Majoituksen taso ei oo ihan mistä maksettiin, esim keittiö on todella likainen ja joka paikka (mukaanlukien meidän huone) haisee tosi pahalle.
Lisäksi jopa ruokatarvikkeet täytyy pitää lukkojen takana. Meiltä on viety jo spagettia, kaikki mausteet ja yksi viihteeksi ostettu kirja ruuanlaiton aikana. Onneksi mikään ei oo kovin arvokasta, mutta tulee pidemmänpäälle kalliiksi kun joutuu ostamaan uusia jatkuvasti. Muutenkin porukka tässä hostellissa on aika epäkunnioittavaa ja ollaankin viihdytty omissa oloissamme. Voidaan hyvillä mielin silti todeta, että jatkossa tulee arvostettua huomattavasti enemmän vähäisiäkin hyviä asioita, kuten hyvin varusteltua keittiötä ja hostellin puhtautta. Ja tapa jota me pidettiin ensin outona (jokainen joutuu vuokraamaan astiasetin vastaanotosta), on nyt hyvinkin järkevä.

On tällä viikolla ollut hauskojakin sattumuksia. Eilen illalla oltiin katsomassa elokuvaa huoneessa, kun huoneen ovi avautui ja sisään pölähti meille jo Byron Baysta ja Surfers Paradisesta tutuksi tullut suomalaiskaksikko. Kaupungissa on 1,9 milj. asukasta ja kaikista sen hostelleista ja huoneista osutaan just samaan. Näillä todennäköisyyksillä vois laittaa loton vetämään.. :)

Ollaan saatu aika kulumaan kirjoja lukemalla, elokuvia katselemalla ja käymällä kävelemässä ulkona. Keskustassa riittää kauppoja kierrettäväksi, vaikka mitään ei ostaisikaan ja eritoten auringonlaskun aikaan paikallinen Botanical Garden on todella kaunis paikka. Lähettiin myös kävelemään kohti Fortitude Valleyta(paikallisille vaan tuttavallisesti The Valley) Brisbane-joen vartta ja löydettiinkin itsemme kiinalaiskaupunginosasta ja pienimuotoisilta marketeilta. Nautittiin kävelyn lomassa lounas n. 10 dollaria/hlö ja ihan hyvät sapuskat saatiin silläkin hinnalla. Vaikkakin määrä korvasi laadun tässä tapauksessa. Koitetaan tällä viikolla säästää rahaa ja kierrellä ilmaisviihdettä. Käytiinpä tuossa hakemassa myös annos kulttuuria ja piipahdettiin museoon. Näytteillä oli selkäpiitä karmivan kokoisia torakoita, eri hyönteisiä, matelijoita ja lintuja. Todettiin muutamasta lepakosta miten häijyn kokoisia ne on ja luettiin kyltistä ”yleinen kaupunkialueilla”.

Me myös ollaan viimein selvitetty mitä ”Waltzing Mathilda” tarkoittaa. Tuula käski ausseihin lähtiessä kuunnella kyseisen kappaleen ja totesi, että sitten on onnistunut reissu, jos saadaan selville mistä laulu kertoo. Laulu siis sisältää hyvin voimakasti aussimurretta. Kuunneltiin kappale ihan vasta ja tarina aukeaa nyt jo ihan täysin. Miten onnistuu ymmärys teiltä?

Matkaa on nyt takana 930 kilometriä ja edessä vielä noin 1700. Perjantaina suuntana on Noosa, joka kuulopuheiden mukaan on hyvinki kaunis ja rentouttava kaupunki.

 

 

                                                                                                                Ylin on se "urbaanilepakko"

 

Päät vadilla