Päästiin Coffs Harbouriin eilen illalla, kirjauduttiin hostellille pienen esittelykierroksen jälkeen. Port Macquariesta lähtiessä Tony (paikan omistaja) "suositteli" (eli suomeksi sanottuna myi) meille erilaisia pakettiratkaisuja meidän tuleville retkille. Pienen pähkäilyn jälkeen päädyttin semmoseen ratkaisuun johon sisältyi 4 päivän sukelluskurssi, matka Frasier Islandille, purjehdusta New Horizont -veneellä (n. 32 paikkainen eli suht iso, myöhemmin lisää tarinaa kun sinne päästään) Withsunday Islandille ja suht monta "freebietä" eli ilmaisia drinkkejä ja alennuskuponkeja eri paikkoihin matkamme varrella. Hävytön määrä poltettiin rahaa yhdeltä istumalta, mutta kyseiset reissut oli meillä ohjelmassa enivei, ja loppujen lopuksi hyvien alennusten kanssa säästettiinkin vähän. Muutenkin oltiin Tonyn omistamaan hostelliin Port Macquarie Backpackersiin tosi tyytyväisiä.

Matkalla Coffs Harbouriin soitettiin sitte kyseiselle firmalle, jolle meillä oli sukelluskurssi varattu. Ajasta sovittiin ja jo tänä aamuna oli tiedossa ensimmäinen teoriapäivä. Päästiin paikan päälle ja kuultiin todella suureksi harmiksemme, ettei heillä ei oo tällä hinnalla näin kaiken kattavaa kurssia enää ollenkaan tarjolla ja tiedot netissä oli aivan hakoteillä. Meidän oletettiin maksavan puuttuva summa, että kurssi olisi mennyt eteenpäin. Lisäksi meiltä oltiin vailla lääkärintodistuksia ja muita ihmeellisiä piilokuluja. Me ois voitu antaa muutama kymppi käytettävistä tarvikkeista mut kyse oli kolminumeroisesta summasta, niimpä me jätettiin homma kesken. Soitettiin sitten Tonylle, joka taas oli aivan käärmeissään sen sukellusliikkeen henkilökunnalle niiden toiminnasta, buukkasi meidät toisen firman listalle samalla hinnalla ja vakuutti ettei aio tehdä tämän firman kanssa enää mitään yhteistyötä.
Toisen sukellusliikkeen omistaja kertoi, etteivät he vaadi mitään ylimärääisiä kuluja, kaikki lisäjutut on vapaaehtoisia. Nyt kaikki on taas kunnossa, vaikka joudutaankin kuluttamaan aikaa torstaihin asti, jolloin uusi kurssi alkaa. Harmittaa tosi paljon, koska oltiin jo kumpikin ihan tohkeissaan, meille puhuttiin että jo iltapäivällä päästäisiin altaaseen harjoittelemaan. Ei meillä silti tylsää tule, vaihtoehtoja riittää kanoottiretkistä laskuvarjohyppelyyn ja surffaukseen. :)