Anteeksi ettei olla kirjoiteltu. Syy on yksinkertainen, kuuluvuus meidän edellisessä hostellissa Coffs Harbourissa oli aivan kauhean hidas. Ei kehdattu alkaa ees kirjottamaan tekstiä, saati sitten ladata kuvia.

Se mikä luultiin että meni jo toisesta kerrasta nappiin: ei menny. Niinkuin jo kerrottiin aiemmin, Tony avusti meitä järjestämään sukelluskurssin uudestaan ja mentiinkin sen tyypin puheille Banana Coast Diversille ja kurssi olisi alkanu torstaina tällä viikolla. Keskiviikko-iltana se sukelluskoulun omistaja tuli sanomaan, ettei pysty viemään meitä merelle sukeltamaan. Vois järjestää meille teorian ja allasharjoittelun, mutta ei myöskään palauttaa osaa meidän rahoista. Joten taas soitettiin Tonylle ja Tony hoiti asian kuntoon. Seuraava yritys on Bundabergissä (jossa aiotaan vierailla Bundaberg-rommin tehtaalla). Tosin kyseinen kurssi on siellä niin paljon halvempi, että Tony laittoi meille jonkun kilpikonnakierroksen samaan syssyyn. Reilu teko ja tyyppi ja me ollaan nyt Tonylle velkaa todella loistava ja imarteleva suosituskirje, kunhan reissut on tehty. Ja oikein mielellään me se kirjoitetaankin.

Säät ei ollu meidän puolella Coffs Harbourissa ja täytyypä kyllä sanoa, ettei olla varmaan koskaan käyty yhtä kuumankosteassa paikassa. Aamut käytettiin hyödyksi jos aurinko sattui paistamaan ja lyöttäydyttiin hostellilta lähtevään kyytiin milloin mihinkin. Käytiin body boardeilla meressä uiskentelemassa pariinkin otteeseen, kierros The Big Banana -nimisellä banaanifarmilla ja hypittiin laiturilta mereen (pudotus 5m). Viimeisenä iltana käytiin myös Pet Porpoise Poolilla kattomassa hylkeitä, delfiinejä ja pingiviinejä. Kiva paikka, jossa sai tehdä muutakin ku katsoa. Siellä jaettiin pusuja niin hylkeiltä kuin delfiineiltä, pingviinejä sai syöttää ja jos delfiinit tuli tarpeeksi lähelle, niitä sai rapsutella.

Lauantai ehti iltaan, ennenkuin me päästiin perille Byron Bayhin. Ensimmäisenä iltana vaan istuttin hostellilla siemailemassa pari viilentävää pölyisen matkan päätteeksi ja jutusteltiin parin tien päälle lähteneen australialaisen kanssa. Kaverukset sitten houkutteli meidät lähtemään yöelämään, ja Coffs Harbourin jälkeen täällä olikin hyvin paljon nähtävää. Tämä paikka tuntuu olevan paljon enemmän elossa. Sunnuntaina aamupäivästä lähdettiin kiertelemään uutta kaupunkia, rannan kautta keskustaan ja ruokakaupan kautta hostellille. Kelit on ihan eri luokkaa kuin edellisessä paikassa, vaikka ei täällä kylmä ole ollut missään vaiheessa enää vuoden vaihteen jälkeen.

Vielä ehtii rannalle viimeisistä auringonsäteistä nauttimaan ja uskokaa pois: merivedeksi tuo vesi on tosi lämmintä. :)

Aurinko ei paista mutta ei palele siltikään. Body boarding

 

                                                                                                                                                                  Byron Bay

 

p.s. iho tykkää, mutta hiuksista tulee ihan hamppua merivedessä ja auringossa ;)