Meitä pyydettiin viime viikolla osallistumaan Alion cooking school -kursille. Kolmen tunnin aikana meille opetettiin miten leivotaan varmaan maailman yksinkertaisin leipä, kerrottiin tuorepastataikinan teosta samalla kun kyseinen taikina valmistu siinä meidän edessä ja saatiin vinkkejä eri pastatäytteistä, sekä sivussa vähän siitäkin, miten tehdä itse liha- tai kanalientä.

Ashley ja pastataikina
 

Ashley, toinen Alion omistajista, vetää muutaman tunnin kestoisia kursseja, joilla valmistaa erilaisia pastoja, leipää, salaatteja. Siis kaikkea aika yksinkertaista (tai yksinkertaisen näköistä) sapuskaa. Ja uskokaa pois, tuorepasta (siis nuin tuore, että prosessin näkee taikinan valmistuksesta pöydälle päätymiseen) on älyttömän hyvää! :)

Linguine, Fettuchine, Ravioli ja Farfalle

Ashleyn työskentelyä seuratessa huomasi, että mies on kyllä oppinu miten ruokaa laitetaan. Esim. oli huvittava nähdä miten Ashley käytti koko kroppaa pastakoneen vipua pyörittäessään. Polvet jousti ja koko mies heilu tahdissa. Muutenkin tottuneen ja vauhdikkaan näköistä hommaa. Muistinko jo mainita, että Ashley on tehny töitä mm. Jamie Oliverin ja Gordon Ramsayn kanssa?

Sisaren avustuksella annokset kasaan

 

Illallinen:

Tuorepastaa pinaatti-parmesaani täytteellä
Pähkinä-voikastike
Focaccia leipää
Päärynäistä salaattia

lasi puna- tai valkoviiniä

 

Valmista

Käytiin aiemmin Aliossa syömässä about kymmenen ruokalaijn Degustation menu, yhteensopivine viineineen. Listalle mahtui pieni alkukeitto, leipää, mozzarella-kesäkurpitsa-salaatti ja 25-vuotiasta balsamico vinegretteä, lohisalaattia, härän kieltä ja salsa verdeä, raviolia kurpitsatäytteellä, lammasta, sorbettia ja tiramisua. Johan oli pönäkkä olo kun lähdettiin kotiin :)