Osa 1.

Cockatoo Island

Reilu viikko sitten suuntana oli Cockatoo Island, pikkusaari Sydneyn edustalla, jossa oli parhaillaan menossa katutaide festivaalit. Päivä aloitettiin lounaalla Surry Hillsissä, matkaa jatkettiin lautalla Circular Quaysta Cockatoolle. Päivä alkoi ihan lämpimästi, mutta pilvet peitti taivaan iltapäivästä. Väkeä tapahtuma veti silti ihan runsaasti.

Chris, Cole ja Anastasia

Näytteillä oli katutaidetta, eli erilaisia maalauksia talojen seinissä, tynnyreiden kyljissä ja betonista valettu tietokone nurmikolla. Myös lukuisia eri artistien tekemiä t-paita printtejä roikkui sisätilojen katossa.

Taitelijan mielipide nykykulttuurista, toinen teos oli pikku tv jonka ruudulla luki sana "obsolescence" eli vanhentuminen. Tv:n alareunassa oli aukko vhs-kasetille.

 

Wallaby, emu ja vesinokkaeläin

 

Jätkät ja t-paita printit

 

 

Tapahtuman kiertäminen vei noin kolmisen tuntia ja kierroksen päätteeksi seurue päätti ansainneensa huurteiset auringossa.

 

Osa 2.

Paddington markets

Kaunis lauantainen aamupäivä ennen iltavuoroa päätettiin kuluttaa Paddingtonin marketsia kiertämällä. Kojua oli jos jonkun näköistä ja myynnissä kaikkea koruista vaatteisiin ja suitsukkeista luonnontuotteisiin ja elintarvikkeisiin kuten hilloihin, tee-laatuihin ja hedelmiin. Myös jonkin verran taidetta näytti olevan kaupan.

Siinä menee suomalainen marraskuussa sekaisin kun aurinko paistaa porolla naamaan ja pussin kyljessä lukee Hyvää joulua

Antoi innoituksen ottaa hyvä kuva ja teettää siitä taulu kotiin tuommoisena vaikka kolme-osaisena.

Hyvin suositun näköinen lauantai-iltapäivän viettopaikka, mukava tunnelma ja mukaan tarttui pussillinen suklaa-chai teetä. Kotona vasta tajuttiin, ettei omisteta tee-siivilää, joten taitaa teet jäädä tuliaisiksi Suomeen. :D

Osa 3.

BBQ Party at Aleksandria

Eilen lähdettiin aamupäivästä Aleksandriaan Colen kotiin viettämään jälleen niin kauniisti alkanutta sunnuntai-päivää. Mukaan varattiin tällä kertaa myös uintikamppeet. Grilli oli jo lähes kuumana kun perille päästiin ja yhteistuumin siinä sekoiteltiin myös Long Island Ice Tea, jossa oli kokista vaan väriksi.

Alkupaloja odotellessa

Ruokalistalle mahtui jättirapuja ja majoneesia, sisäfilettä, kananpoikaa, salsa verdeä, pari lajia salaattia ja valkosipulileipää. Chris totesi jossain vaiheessa, että on hyvä grillata eurooppalaisten kanssa, he kun eivät itse olis tulleet edes ajatelleeksi leivän tuontia.

Ja hyvää on!

Oltiin just saatu syötyä lähes loppuun kun alkoi sataa vettä. Ruuan ja tiskien jälkeen lauleskeltiin Singstaria. Sattuneesta syystä monetkaan biisit ei ollu meille tuttuja, siispä Cole veljensä Jaken kanssa hoiti viihdytyspuolen. Vähän sitä mekin kokeiltiin... :)
Alkuilta vietettiin siis sisätiloissa lähinnä jutustellen ja musiikkia kuunnellen. Sade taukosi vasta illemmalla, jolloin alkoi myös LIIT:n vaikutus näkyä yhdessä jos toisessa. Lukuisten hyvien ideoiden saattelemana päädyttiin iltauinnille, eli ei ne uikkarit ihan turhat olleet. :)

Iltauinnilla

 

Kauniissa valaistuksessa

Tunnin polskuttelun ja pikaisen vaatteiden vaihdon jälkeen iltaa jatkettiin kaupunkikierroksella.

Ruokakin tuli suht edulliseksi, kun tilattiin ravintolan läpi. Colelle jäi jääkaappiin varmaan seuraavan viikon pihvitarpeet. Eli ruoka oli hyvää ja sitä oli enemmän kuin riittävästi.