Nobbys Beach, Newcastle

 

Jeremy ja python

 

Uudet hevoset


Meidän oleskelu farmilla alkaa lähestyä päätöstään. Torstaina olis tarkotus hypätä bussiin ja suunnata kohti Port Maquairea, Coffs Harbouria ja Byron Bayta.
Kulunut viikko on ollu ehkä reissun tähän mennessä paras osa. Rentoutumista riippumatossa kirjan kanssa, kevyttä työntekoa Jeremyn apuna, millon ollaan vedetty vesiputkia pitkin pihaa tai rakennettu kasvimaita ja huvittelua mm. ulkoiluttamalla pikkuankkoja tai leikkimällä kolmen koiranpennun kanssa. Ollaan molemmat käyty hevosten selässä ja Jeremy käytti myös pienellä ajelulla moottoripyörän kyydissä. Ikinä ei oo pelottanu niin paljoa... :)
Ajelun lomassa miehet kävivät jostain pusikosta pyydystämässä kauniiksi kehumansa pythonin. Sylissään kyyditsivät sen etupihalle näytille, mutta talojen emäntien "lujien pyyntöjen" saattelemana kuskasivat sen takaisin löytöpaikalleen. Olisivat halunneet kanalaan jättää sen rottia syömään. Ei kuulemma pure myrkyllisesti, ilmeisesti kuristaa saaliinsa mieluummin. Ja ilmeisesti myös aika pienikokoinenkin, verrattuna siihen mitä niistä voi kasvaa.
Hevosaitauksen perällä oleskelevista kenguruista on myös tullu meille melkolailla yleisimpiä näkymiä. Parhaimmillaan niitä on siellä pienen perhekunnan verran ja yhtään arastelematta pihan ääniä kuljeskelevat siellä ruokaa etsien. Kerran myös ilmestyivät terassin ja hevosaitauksen väliin. Me tuijotettiin niitä ja ne meitä ja ihan rauhakseen ne jatkoi siitä matkaansa. Koiratkaan ei nostaneet meteliä.
Lähes joka ilta ollaan syöty illallinen naapuriperheen kanssa. Small talkin kuuntelu englanniksi ei tuota enää mitään ongelmia ja keskusteluun osallistuminen on aiheesta riippuen melko helppoa.

Viime tiistaina käytiin reissu Newcastlessa. Suurin osa ajasta käytettiin rannalla makoiluun ja uimiseen. Loppupäivästä käytiin kävelemässä keskustassa, mutta hyvin pian tultiin siihen tulokseen, että kaupungissa, jossa kaupat sulkevat klo. 17, ei ole mitään nähtävää. Päivän päätteeksi käytiin syömässä illallinen Jeremyn perheen (veli perheineen, toinen tytär ja vanhemmat) kiinalaisessa ravintolassa. Jeremyn vanhemmat ovat myös vierailleet farmilla pari kertaa.

Säät ei oo ihan olleet ne suosiollisimmat. Aurinko on paistanut suurimman osan viime viikkoa ja kuuma on tullut samalla kun väriä pintaan. Alkuviikon on nyt satanut lähes koko ajan vettä, eikä loppua ollut luvassa vielä hetkeen. Saas nähdä saadaanko täällä enää nauttia lämpimästä, vai täytyykö sitä lähteä etsimään pohjoisempaa.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille ahkerille työmyyrille. Meillä jatkuu loma vielä reilun 10 viikon verran ;)