Viimeksi loppui aika kesken, etta piti vahan koittaa tiivistaa.

Tosiaan keskusta-kavelylle tuli kestoa reilu 3 tuntia. Taalla nakee rakennuksista, ettei nyt olla Suomessa. Paljon korkeita tornitaloja ja osa on hassusti rakennettu. Pieni ja nuhjuinen ison ja uuden varjossa. Taalla ei paljon noudateta asemakaavoja eika tiettyja rakennus- tai maalaustyyleja. Taalla kulkee myos jatkuvasti halytysajoneuvoja ja autojen torvet soi kuin Espanjassa konsanaan..

Huomaa selkeasti myos turistien jakautumisen: aasialaisia on niin paljon, etta valilla saa huumorilla miettia, oltiinko nyt Sydneyssa vai Pekingissa. :)

Tanaan saatiin paljon aikaan (heratys oli rumasti klo 8). RSA kurssi ja testi alkoi 9.30. 5,5 tuntia istuttiin kuuntelemassa meille jo tuttuja asioita. Jotain Australian omia tapoja kuten alkoholiannoksia ja asiakkaan ravintolasta poistamiseen liittyvia tapoja kaytiin myos lapi. Todettiin siita laista, jonka mukaan tarjoilija on aina oikeassa poistaessaan asiakasta ravintolassa, eika edes tarvitse todistaa poliisille tai asiakkaalle etta nain oikeasti on, etta oikein hyva. Jos tarjoilija on sita mielta etta asiakas poistuu, han poistuu. Ja jos ei poistu, poliisi sakottaa asiakasta $550. Ajateltiin menna eduskunnasta kysaisemaan, miksei meilla ole keksitty tata..?

Myos ensimmaiset tyohakemukset on nyt laitettu. Kumpikin haki hotellin baariin, Ilkka baarimikoksi ja mina joko baariin tai cocktail tarjoilijaksi. Eli kysyn asiakkaiden juomatilaukset poydista ja vien tilauksen baariin ja tuon juomat poytaan. Saas nahda kuinka meidan kay. Taalla on muuten pakko myos tarjoilla ilmaista vetta ja ruokaa baareissa, myos nightclubeilla.

 

Bumerangikaupoilla

 

Royal Botanic Gardenin asukkaita

(kuva otettu puun alta, eivat tippuneet niskaan..)

 

Turisti 1

 

Turisti 2