Koittakaa ymmartaa, meilta puuttuu tiettyja suomalaisia aakkosia nappaimistosta..

Lahettiin tosiaan kaks paivaa sitten Jokelasta ja lenneltiin ensin Frankfurtiin. Lentokentta tiedettiin isoksi ja saatiinhan siella kavella eestaas, ennenku oma lahtoportti loytyi. Liput piti kaya vaihtamassa jossain tiskilla ja sitten piti viela nayttaa visa-paperit. Onneksi ne Suomen kentalla kyseli niita niin tiedettiin tulostaa ne. Tuijoteltiin aulassa leffaa ja tapettiin aikaa..

Lennot ajallaan ja Etihad Airways kuljetti meidat Abu Dhabiin. Ja Etihad TOIMII: lentokone oli iso ja jokaiselle oli peitto, tyyny ja viela jakoivat paketit jotka sisalsi korvatulpat, sukat, silmalaput ja purukaluston putsaukseen tarkoitetun valineiston. Lisaksi jokaiselle oli oma tv-ruutu, josta sai katsella leffoja ja tv-sarjoja ilmaiseksi. Ruokalista naytti aika hyvalta ensin, mutta totuus ei muutu siita, etta kyseessa on lentokoneruoka.

Abu Dhabissa alkoi vasymys jo painaa, paikallaan istuminen ei ollu ihan se paras vaihtoehto, mutta hetken aikaa taytyi sitakin, aikaa oli 3,5h. Huomattiin muuten, etta naiset jaa vahemmalle huomiolle kun baarimikko ei ees kyselly meikalaiselta mita haluan juoda.. Nice. Tuuletus toimi kylla ja enemmankin viilean kostea ilma kuin kuuma/kuiva. Ulkona oli koneen mittarin mukaan 37 astetta, mutta sita ei huomattu missaan valissa sisalla.

Abu Dhabista matka jatkui V Australialla. 13,5h lentoa. Meni aika kivuttomasti meilla, meidan edella koneesta poistuneesta ei voinu sanoa samaa, raukka tarvi kavelyyn kahden kaen tuen. Kone oli yhta hyvin varusteltu kuin Etihad, viihdytysta siis riitti koneissa. Finskilla on tasta opittavaa... Ruokaa tuli kait yhteensa kolme kertaa, juotavaa (=vetta) ja sipseja oli tarjolla "itsepalvelupisteessa" koko ajan. Nilkat turposi viimeisen matkan aikana nakyvasti. Perilla oltiin joskus klo. 8-9 maissa ja kentalta kun soitettiin hostelliin, ne kaski meidan menna meeting pointille, jossa meita odotti kuski. Kuljetus hostellille kesti reilun tunnin ja perilla kuski kiitteli karsivallisyydesta (ja niin ne teki siella koneessa poistuttaessakin..), mutta mikas meilla hatana kun kyyti ei maksa ja kiertoajelusta on aina hyotya.. :)

Ilen sisko Piia varoitteli humalaan verrattavasta jet lag vasymyksesta ja sehan meille molemmille pukkasi. Kertaakaan ei olla viela kiukuteltu, mutta itsea (ja toistakin...) joutuu valilla tsemppaamaan etta pysytaan paivarytmissa eika nukuta keskella paivaa. Tanaan aateltiin ottaa vahan rennommin ja huomenna tarttua harkaa sarvista ja hoitaa kaikki puhelin-, pankki- ja veroasiat kuntoon. Sitten vois katsella maisemia. Keli on aika sama kuin Suomessa on silloin kun syksy nayttaa lahestyvan ja on juuri satanut vetta. Palelee ilman takkia.. :)

-Silja